4Games

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Welcome to 4Games


  Cîte ceva despre Sport

  avatar
  magrendo
  Founders
  Founders

  Mesaje : 17
  Data de înscriere : 31/03/2012
  Varsta : 31

  Cîte ceva despre Sport Empty Cîte ceva despre Sport

  Mesaj  magrendo Mier Apr 04, 2012 8:56 am

  Un sport reprezintă o activitate de natură fizică și poate implica și competiția.

  Sporturile se pot categorisi în individuale (de exemplu atletism, haltere, tir) sau de echipă (de exemplu baschet, canotaj). Deși sunt numite sporturi în mod greșit, unele ramuri (fotbal, baschet, handbal etc.) sunt de fapt jocuri sportive.

  Etimologie
  Cuvântul sport are o lungă istorie, avându-și originea în cuvântul latin deportare, care printre sensurile sale primordiale, însemna a ieși afară pe poartă adică a ieși în afara zidurilor orașului pentru a se dedica la activități sportive. Tot din acest termen, își au originea în provensalul deportar, Spaniolul deportar și Francezul despoter (dvertisment, distracție); de la acest cuvânt francez a luat, în engleza din XIV secol, termenul disport, ce în preajma, secolului XVI, s-a transformat în sport. pariuri sportive.

  Istoria sportului
  Studiul dezvoltării sportului în istoria umană, poate arăta schimbări sociale semnificative survenite de-a lungul secolelor, în diferite culturi. Conceptul de sport ca o activitate ce implică abilitățile umane de bază, fizice și mentale, urmărește îmbunătățirea acestor abilități pentru a fi utilizate mai eficient și sugerează faptul că sportul este probabil la fel de vechi ca dezvoltarea inteligenței umane. Pentru omul primitiv, activitatea fizică a fost doar un mod de a-și îmbunătăți cunoștințele despre natură și, în aceeași măsură, un mod de a stăpâni mediul din jurul lui.

  Preistorie
  În timpul secolululi al XIX-lea, s-au descoperit numeroase obiecte de artă preistorică în Franța (la Lascaux), în Africa și în Australia, care arată cum în timpuri preistorice, s-au efectuat ceremonii ritualice în care era implicată o activitate fizică pentru participanți. Unele din aceste descoperiri au fost stabilite ca având cel puțin 30.000 de ani.

   Data/ora curentă este: Dum Iun 13, 2021 8:44 am