4Games

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Welcome to 4Games


  Limbaj HTML - pentru incepatori.:) 2 in 1.

  avatar
  TheEnd.
  Founders
  Founders

  Mesaje : 112
  Data de înscriere : 30/03/2012

   Limbaj HTML - pentru incepatori.:) 2 in 1. Empty Limbaj HTML - pentru incepatori.:) 2 in 1.

  Mesaj  TheEnd. Sam Mar 31, 2012 2:42 am

  1'ST LESSON. Smile

  Am incercat sa creez un tutorial , mini , special pentru cei care sunt pasionati de crearea paginilor WEB . TAG-urile sunt cele care va permit ca documentul HTML / HTM sa iasa bine din punct de vedere artistic si logic. Deschideti un document NotePad si completati :
  1. Aici nu se
  scrie nimic - Acest tag , defineste , sa spun asa intreg documentul.

  2. Urmatorul tag este
  - In acest tag se poate insera singurul tag pe care vi-l voi prezenta urmatorul , respectiv title.


  3.este tag-ul ce va arata in bara de sus , de sub URL titlul dorit de d-voastra , pentru a va numi pagina creata.  4. In final , pagina d-voastra trebuia sa aiba si un continut nu-i asa.? Pentru tot ceea ce vor observa vizitatorii paginii dumneavoastra , exista tag-ul CONTINUT

  Aici va fi afisat textul / imaginile / tabelele si multe altele pe care vreti sa le cuprindeti pe pagina d-voastra WEB.


  Dupa ce este scrisa toata povestea asta in notepad , veti da sus in stanga File , salvati pe hard-disk cu "Save As..." si scrieti un nume pentru documentul d-voastra in casuta "File name" , urmand a scrie si extensia html / htm. [ exemplu : "extreamcs.htm"] , mai jos in dreptul casutei "Save as Type" selectati , "ALL Files". Apoi , dati OK. Pe Desktop [ de preferabil] sau unde ati salvat va aparea un shortcut cu imaginea Internetului Explorer si numele documentului creat de d-voastra. Dublu click si va veti observa capodopera.

  2'ND LESSON.Smile


  Aici , un scurt topic creat pentru a va arata mici tag-uri pentru ca textul dumneavoastra sa fie mult mai atragator .

  1.In primul rand , un document normal , fara prea multe adaugiri , ar fi cam asa.

  Originea românilor este un subiect de dezbatere istoriografica si singurul consens care exista la ora actuala, este ca ei descind din populatiile de limba romanica din bazinul Dunarii de Jos, formate la nord de Linia Jirecek (devreme ce la sud de aceasta, domnea elenismul). Raritatea izvoarelor istorice cu privire la teritoriul respectiv in mileniul I, contextul tulbure al perioadei migratiilor si contextul politic al secolelor XIX si XX când s-au înmultit studiile despre acest subiect, au condus la teorii opuse privind formarea poporului român.
  Dincolo de problemele stiintifice reale, care merg pâna la controversele fundamentale dintre istoricii scolilor de la Viena si de la Toronto, multe studii au fost motivate de controversa politica privind întâietatea istorica a românilor în teritoriile nord-dunarene revendicate, apoi obtinute de România (îndeosebi în Transilvania, între români si maghiari), sau existenta lor, anterior slavilor, în teritoriile sud-dunarene apartinând astazi statelor slave balcanice.

  https://2img.net/h/oi54.tinypic.com/2d0fdif.jpg

  &
  este tag-ul pentru Paragraf.Smile

  2. Textul , spun eu , ar trebui impartit in 2 paragrafe. Ar fi mult mai artistic si ar fi structurat mai bine pe pagina.

  Originea românilor este un subiect de dezbatere istoriografica si singurul consens care exista la ora actuala, este ca ei descind din populatiile de limba romanica din bazinul Dunarii de Jos, formate la nord de Linia Jirecek (devreme ce la sud de aceasta, domnea elenismul).

  Raritatea izvoarelor istorice cu privire la teritoriul respectiv in mileniul I, contextul tulbure al perioadei migratiilor si contextul politic al secolelor XIX si XX când s-au înmultit studiile despre acest subiect, au condus la teorii opuse privind formarea poporului român.
  Dincolo de problemele stiintifice reale, care merg pâna la controversele fundamentale dintre istoricii scolilor de la Viena si de la Toronto, multe studii au fost motivate de controversa politica privind întâietatea istorica a românilor în teritoriile nord-dunarene revendicate, apoi obtinute de România (îndeosebi în Transilvania, între români si maghiari), sau existenta lor, anterior slavilor, în teritoriile sud-dunarene apartinând astazi statelor slave balcanice.

  https://2img.net/h/oi52.tinypic.com/qx5u6a.jpg

  3.Putema schimba alinierea paragrafelor. Exista tag-uri special concepute , cum ar fi :

  Textul d-voastra.
  - pentru aliniere spre dreapta, iar

  Textul d-voastra.
  -pentru aliniere spre stanga.


  Mai sunt cateva tag-uri , folositoare pentru redarea informatiilor cat mai frumos. Nu uitati , deschideti tag-ul cu si inchideti cu , atunci cand preferati ca textului d-voastra sa va fie aplicata utilitatea tag-ului.

  textul d-voastra - folosit pentru bolduit , ingrosat cuvinte / textele.
  textul d-voastra - folosit pentru cuvinte aplicate , italice [ cu mai stiti de la modul de scriere din WORD.]
  textul d-voastra - folosit pentru subliniera cuvintelor cheie , daca doriti.

  ! Toate tag-urile pot fi folosite si cu litere mici , doar ca asa sunt eu obisnuit [ ex. sau tot aia e.]
  ! La un text puteti folosi mai multe texte , le puteti intrepatrunde daca vreti. [ ex. Ma duc la scoala , sa predau lucrarea la Filozofie. ]

  Sper sa va fie de folos.Smile

   Data/ora curentă este: Dum Iun 13, 2021 10:31 am